Te słodkie proteinowe kulki, nie tylko są pyszne, ale także proste w wykonaniu. Są wegańskie, zdrowe i nie zawierają glutenu.

Składniki:
¾ szklanki płatków owsianych
¼ szklanki wiórków kokosowych
¼ szklanki masła orzechowego
¼ szklanki pokrojonej gorzkiej czekolady
2 łyżki syropu z agawy
1 łyżka nasion chia
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie)
Przygotowanie:
1. Namocz nasiona chia w 2 łyżkach zimnej wody. Kiedy będą miały kisielową konsystencję (po około 1-2 minutach) przełóż je do miski.2. Wymieszaj wszystkie składniki.
3. Wsadź masę do lodówki na 10 minut.
4. Ulep z masy kulki.
5. Smacznego!
Kulki najlepiej przechowywać w lodówce i zjeść w ciągu 2-3 dni.
Xoxo,
Dorota
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz